Over ons

Welkom bij Slagerij Hergo Amsterdam. De vleesspecialist in Amsterdam. Tegenwoordig niet meer uit de straatbeelden van Amsterdam te denken, maar hoe is dit eigenlijk ontstaan?

In 1930 begon de heer Canter, een worstmaker van Duitse komaf, zijn slagerij in Amsterdam. Veel van zijn typisch Duitse worstspecialiteiten waren echte nouveautés voor het Hollandse publiek.

Mevrouw Canter kwam uit een Amsterdamse slagersfamilie. Zij was van huis uit gewend aan de speciale wensen van de Joodse gemeenschap in Amsterdam. Vandaar dat er vanaf de prille start veel belangstelling bestond voor rundvleesspecialiteiten.

Al snel werd een apart productiebedrijf voor de worstmakerij opgezet. De kwaliteit van de aldaar geproduceerde kalfs-leverworst, jachtworst, hausmacher, ossenworst en pekelvlees zorgden voor het ontstaan van de huidige slagerijketen. 

Onder de naam Hergo, “De slager met ´n koksmuts”, heeft Canter nu drie slagerijen. De slagerijen bevinden zich in Buitenveldert, Rivierenbuurt en Oud-Zuid en zijn absoluut een begrip in Amsterdam en omstreken. Door innovatief te denken, ambacht en vakmanschap hebben deze winkels een plek verworven in het topsegment van slagerijen.