Herkomst vlees

Rundvlees

Slagerij Hergo staat voor eerlijk vlees. Onze Hollandse runderen lopen het grootste deel van het jaar in weilanden. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een bed van stro, met veel frisse lucht. De voeding van de dieren zoals hooi, maïsmeel en tarwe, bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. Het vlees kent een laag vetpercentage en is licht verteerbaar. Het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink.

Kalfsvlees

Ook bij ons kalfsvlees vinden wij voedselveiligheid en herkomst van het product op uw bord een belangrijk aspect. Het vlees is smaakvol, licht verteerbaar, arm aan cholesterol en rijk aan vitaminen en mineralen. Onze kalveren worden in groepshuisvesting bij vaste mesters gehouden in ruime, frisse en lichte stallen. Ze hebben de vrijheid om zelf te bepalen wanneer ze willen staan, liggen of slapen. Om het dierenwelzijn te vergroten wordt er ruim ruwvoer verstrekt. Het resultaat van deze vrijheid is heerlijk mals kalfsvlees met een zachte smaak.

Varkensvlees

Waardige leefomstandigheden zijn belangrijk voor de varkens en daarom genieten ze iedere dag van licht en frisse lucht. Permanent vers drinkwater en afleidingsmateriaal is ruimschoots aanwezig in hun dagelijkse omgeving. De missie van de varkenshouders is, om met veel vakmanschap, dierenliefde, ruime huisvesting en vooral goede voeding de varkens een zo goed mogelijk leven te geven. De constante aandacht voor het dier, welzijn en het voer, geeft het vlees zijn unieke smaak en malsheid. Eerlijk vlees staat bij Hergo hoog in het vaandeel.

Lamsvlees

Wij bieden u twee soorten lamsvlees bij Hergo. Lamsvlees uit Nederland en lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Lammetjes uit Nederland worden allemaal in dezelfde periode geboren. Omdat we u toch het hele jaar door willen laten genieten van lamsvlees, komt een deel van ons lamsvlees uit Nieuw-Zeeland daar is het jaarrond mooi weer en kunnen de dieren altijd buiten lopen. Voor al ons lamsvlees geldt dat de lammetjes grazen in grote kuddes in uitgestrekte weilanden zodat ze ongestoord kunnen opgroeien. De gezonde voeding en het rustige leeftempo zorgen er voor dat ons lamsvlees een mooie structuur heeft en een heerlijk zachte smaak.

Kip

Hergo biedt een uitgebreid assortiment kipproducten, de keuze is aan u! Alle kippen van Hergo komen onder andere uit Nederland en Frankrijk. Onze kippen krijgen nooit preventief antibiotica toegediend en groeibevorderaars zijn uit den boze. De maïsscharrelkip heeft een iets gelige kleur. Het hoofdbestanddeel van hun 100% plantaardige voer is namelijk maïs. De maïsscharrelkippen leven in grote, ruime stallen met volop daglicht en strooisel op de vloer. Daarnaast kunnen de dieren lekker in de buitenlucht scharrelen. Daardoor heeft hun vlees een smakelijke en stevige bite.